TIETOA MEISTÄ

Stressitöntä, lääkitsemätöntä, tarhattua villisianlihaa suoraan tuottajalta!

Kipinä villisiantarhaukseen syntyi vuonna 2010 nykyisen vaimoni kautta. Vuonna 2013 ostimme toimintansa lopettaneen valmiin tarhan, jonka kunnostimme toimintaamme vastaavaksi. Ensimmäiset kolme emakkoa ja karju saapuivat tarhallemme vuonna 2014. Villisika kasvaa hitaasti, joten toiminimi Korpikarjun Riistatila luotiin vuonna 2016 ensimmäisten sikojen saavutettua teuraspainon.

Vuosien aikana ajatus siitä, että villisian kasvatus on meidän juttumme, vahvistui ja vuonna 2018 laajensimme toimintaamme ostamalla yhden Suomen vanhimmista toiminnassa olevista tarhoista, Tonterin villisikafarmin liiketoiminnan. Tällä hetkellä sikoja on reilu sata.

Tarhassamme possut saavat toteuttaa luonnollista lajikäyttäytymistä maata tonkien ja mudassa köllien. Keväisin emakot rakentavat pesiä risuista, havuista ja oljista. Tarhan sisällä käydään päivittäin, jolloin eläimet ovat tottuneet kasvattajan läsnäoloon. Näin ollen hoitotoimet ja siirtotilanteet sujuvat rauhallisesti ja stressittömästi sekä possujen, että tarhaajan osalta.